Kenya AB Gakuyuini - Pražená výberová káva 100% Arabica
Ibištek, ríbezle, karamel



Kenya AB Gakuyuini
- Farma: Thirikwa FCS
- Odroda: SL 28, SL 34
- Nadmorská výška: 1572 m.n.m.
- Zber: September - December
- Spracovanie: Washed
- Chuťový profil: ibištek, ríbezle, karamel
- Stupeň praženia : Medium
Vhodna príprava: Pákový stroj, automatický stroj
Thirikwa je jedným z mála družstiev prevádzkujúcich iba jednu továreň, ktorá sa nazýva Gakuy-ini. Kvôli vysokým štandardom kvality na továrenskej úrovni a na farmách, družstvo dokáze vyrábať vynikajúcu kávu vysokej kvality a platiť svojim zamestnancom adekvátnu mzdu . Továreň bola otvorená v roku 1997 a samotný riaditeľ závodu tu pracuje už 20 rokov. Počas vrcholu sezóny do továrne dodáva svoje čerešne okolo 3 700 farmárov. Pred tým než sa čerešňe spracujú sa ručne triedia. Farmári dodávajú čerešne okolo 11:00 a pulper (prístroj ktorý oddeľuje kávovú dužinu od zrna minimalizuje poškodenie zrna a zachováva jeho kvalitu) zapínajú okolo 15:00. Potom sa zrno spolu s pergamenom fermentuje cez noc, pred premytím a triedením na P1, P2, P3, a pod. P1 a P2 sa potom namáčajú približne 16 hodín, zatiaľ čo ostatné stupne sa presunú priamo na sušiace stoly a následne sa nechajú sušiť 8 až 14 dni. Kenské kávy sú klasifikované podľa veľkosti. AB zrno je také, ktoré má veľkosť 15 až 18, čo znamená, že zrno má veľkosť medzi 6 a 7 milimetrami.
Táto továreň tiež recykluje vodu, ktorú používajú na spracovanie čerešne počas dňa. Voda pochádza z rieky Kiri ktorá tečie stredom areálu továrne. Družstvo navyše distribuuje dužinu z čerešňe naspäť farmárom, ktorá sa potom zmieša s kravským hnojom a používa sa ako hnojivo.
Dodatočné parametre
Kategória: | Eshop s kávou |
---|---|
Chuťový profil: | Karamel, Ibištek, Ríbezle |