Kenya AB Gakuyuini - Pražená výberová káva 100% Arabica

Neohodnotené
Značka: Urbancoffe

Ibištek, ríbezle, karamel

Hmotnosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Typ mletia ?
Dostupnosť Skladom Skladom Skladom Zvoľte variant
Kód: 61/250 61/500 61/100 Zvoľte variant
€12 €18,90 €34 od €12
Kenya AB Gakuyuini - Pražená výberová káva 100% Arabica
Neohodnotené
Značka: Urbancoffe
Kuriér
Kuriér
Nechajte si priviesť tovar až domov. Dodanie kuriérom za 4,50€.
Osobný odber
Osobný odber
Vyzdvihnite si tovar osobne na prevádzke Landererova 8 (Panorama city).
Platobná karta
Platobná karta
U nás zaplatíte jednoducho a bezpečne platobnou kartou.

Kenya AB Gakuyuini

  • Farma: Thirikwa FCS
  • Odroda: SL 28, SL 34
  • Nadmorská výška: 1572 m.n.m.
  • Zber: September - December
  • Spracovanie: Washed
  • Chuťový profil: ibištek, ríbezle, karamel
  • Stupeň praženia : Medium

Vhodna príprava: Pákový stroj, automatický stroj

Thirikwa je jedným z mála družstiev prevádzkujúcich iba jednu továreň, ktorá sa nazýva Gakuy-ini. Kvôli vysokým štandardom kvality na továrenskej úrovni a na farmách, družstvo dokáze vyrábať vynikajúcu kávu vysokej kvality a platiť svojim zamestnancom adekvátnu mzdu . Továreň bola otvorená v roku 1997 a samotný riaditeľ závodu tu pracuje už 20 rokov. Počas vrcholu sezóny do továrne dodáva svoje čerešne okolo 3 700 farmárov. Pred tým než sa čerešňe spracujú sa ručne triedia. Farmári dodávajú čerešne okolo 11:00 a pulper (prístroj ktorý oddeľuje kávovú dužinu od zrna minimalizuje poškodenie zrna a zachováva jeho kvalitu) zapínajú okolo 15:00. Potom sa zrno spolu s pergamenom fermentuje cez noc, pred premytím a triedením na P1, P2, P3, a pod. P1 a P2 sa potom namáčajú približne 16 hodín, zatiaľ čo ostatné stupne sa presunú priamo na sušiace stoly a následne sa nechajú sušiť 8 až 14 dni. Kenské kávy sú klasifikované podľa veľkosti. AB zrno je také, ktoré má veľkosť 15 až 18, čo znamená, že zrno má veľkosť medzi 6 a 7 milimetrami.

Táto továreň tiež recykluje vodu, ktorú používajú na spracovanie čerešne počas dňa. Voda pochádza z rieky Kiri ktorá tečie stredom areálu továrne. Družstvo navyše distribuuje dužinu z čerešňe naspäť farmárom, ktorá sa potom zmieša s kravským hnojom a používa sa ako hnojivo.

Dodatočné parametre

Kategória: Eshop s kávou
Chuťový profil: Karamel, Ibištek, Ríbezle