India Monsooned Malabar - Pražená káva 100% Arabica

Neohodnotené
Značka: Urbancoffe

Sladké drievko, škorica, kakao

Hmotnosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Typ mletia ?
Dostupnosť Skladom Skladom Skladom Zvoľte variant
Kód: 46/250 46/500 46/100 Zvoľte variant
€12 €19,80 €35,50 od €12
India Monsooned Malabar - Pražená káva 100% Arabica
Neohodnotené
Značka: Urbancoffe
Kuriér
Kuriér
Nechajte si priviesť tovar až domov. Dodanie kuriérom za 4,50€.
Osobný odber
Osobný odber
Vyzdvihnite si tovar osobne na prevádzke Landererova 8 (Panorama city).
Platobná karta
Platobná karta
U nás zaplatíte jednoducho a bezpečne platobnou kartou.

India Monsooned Malabar

  • Region: Karnataka
  • Odroda: Kent, Catimor, Selection 9
  • Nadmorská výška: 1100-1400 m.n.m.
  • Zber: December-Január, Február-Marec
  • Spracovanie: Monsooned
  • Chuťový profil: Sladké drievko, škorica, kakao
  • Stupeň praženia: Medium

Vhodna príprava: Pákový stroj, automatický stroj

Ide o veľmi jedinečnú kávu vďaka procesu „monsooning“. Prírodné kávové zrná sú v dobre vetraných skladoch s tehlovými alebo betónovými podlahami kde sú vystavené monzúnovým vetrom a ich vlhkosťi. Vystavenie kávy tomuto typu počasia prináša výrazné chuťové tóny, ktoré nemožno nájsť v iných procesoch.

Dozreté kávové čerešne sú zozbierané, zbavené dužiny a dôkladne usušené. Suché zelené kávové zrná sa potom odosielajú do špeciálnych otvorených skladov na západnom pobreží, kde sa pripravuje monzúnová káva. Tieto sklady zohrávajú pri tomto spracovaní kľúčovú úlohu. Akonáhle sem kávové zrná dorazia, sú spracované a triedené vyberajú sa len zrná akosti AA , A, ktorá sa potom uskladňujú na dobre vetraných betónových podlahách vo vrstvách s hrúbkou 10 - 15 cm. Vlhké a veterné monzúnové počasie spôsobí, že kávové zrná absorbujú vlhkosť a zväčšia svoj objem. Kávové zrná vstrebú vlhkosť  a zväčšia sa v priebehu procesu o 16 - 20 percent. Farba zŕn sa zmení na bledo žltú.

Kávové zrná sú naplnené v jutových vreciach a uskladnené s dostatočným prístupom vzduchu. Monzúnový vzduch zabezpečuje priebežné zvyšovanie vlhkosti. Káva sa každých 6 - 8 dní vysypáva, rozhrabuje a kontroluje, aby nepodľahla plesni a aby proces monzúnovania prebiehal správne. Monzunovanie je ukončené po 8 - 10 týždňoch.

Dodatočné parametre

Kategória: Eshop s kávou
Chuťový profil: Škorica, Sladké drievko, Kakao